linux 运维基础问题_Linux基础能力问题和解答
linux 運維基礎問題
This section contains Aptitude Questions and Answers on Linux Basics.
本節包含有關Linux基礎知識的 Aptitude問答。
1) There are the following statements that are given below, which of them are correct about Linux?Linux is system software.
Linux is a multitasking operating system.
Linux was developed by Dennis Ritchie
Linux is an open-source operating system.
Options:
A and B
B and C
A, C, and D
A, B, and D
Correct answer: 4
A, B, and D
Statements A, B, and D are correct about Linux.
1)下面給出了以下語句,其中哪些對于Linux是正確的?Linux是系統軟件。
Linux是一個多任務操作系統。
Linux由Dennis Ritchie開發
Linux是一個開源操作系統。
選項:
A和B
B和C
A,C和D
A,B和D
 正確答案:4 
 A,B和D 
語句A,B和D關于Linux是正確的。
2) In which year Linux was developed?1989
1990
1991
1993
Correct answer: 3
1991
Linux was developed in 1991 by Linus Torvalds.
2)Linux是在哪一年開發的?1989年
1990
1991年
1993年
 正確答案:3 
 1991年 
Linux由Linus Torvalds于1991年開發。
3) What are the basic components of the Linux operating system?Kernel
Kernel Modules
Shared Libraries
User Programs
Options:
A and B
A, B, and C
B, C, and D
A, B, C, and D
Correct answer: 4
A, B, C, and D
All given options are components of the Linux operating system.
3)Linux操作系統的基本組件是什么?核心
內核模塊
共享庫
用戶程序
選項:
A和B
A,B和C
B,C和D
A,B,C和D
 正確答案:4 
 A,B,C和D 
所有給定的選項都是Linux操作系統的組件。
4) What are interfaces are supported by the Linux operating system?Graphical User Interface
Command Line Interface
Both of the above
None of the above
Correct answer: 3
Both of the above
The Linux operating system supports both GUI and CLI interfaces.
4)Linux操作系統支持哪些接口?圖形用戶界面
命令行界面
以上兩者
以上都不是
 正確答案:3 
 以上兩者 
Linux操作系統同時支持GUI和CLI界面。
5) A Linux operating system supports?Multitasking
Multiprogramming
Multiuser
Multithreading
Options:
A and C
A, C and D
A, B, and C
A, B, C, and D
Correct answer: 4
A, B, C, and D
All options are supported by the Linux operating system.
5)Linux操作系統支持嗎?多任務
多程序
多用戶
多線程
選項:
A和C
A,C和D
A,B和C
A,B,C和D
 正確答案:4 
 A,B,C和D 
Linux操作系統支持所有選項。
6) There are the following statements that are given below, which of them is correct about Linux kernel?The kernel is the main part of the Linux root file system.
The kernel is a core part of OS, which acts as a bridge between hardware and user programs.
The kernel is one kind of shell used by system calls.
None of the above
Correct answer: 2
The kernel is a core part of OS, which acts as a bridge between hardware and user programs.
內核是Linux根文件系統的主要部分。
內核是OS的核心部分,它充當硬件和用戶程序之間的橋梁。
內核是系統調用使用的一種外殼。
以上都不是
 正確答案:2 
 內核是OS的核心部分,它充當硬件和用戶程序之間的橋梁。 
Device management
Memory management
Creation of user programs
Process management
Options:
A and B
A and C
A, B, and C
A, B, and D
Correct answer: 4
A, B, and D
Statements A, B, and D are the correct responsibilities of the kernel.
7)下面給出了以下語句,其中哪些是內核的正確職責?設備管理
內存管理
創建用戶程序
流程管理
選項:
A和B
A和C
A,B和C
A,B和D
 正確答案:4 
 A,B和D 
語句A,B和D是內核的正確職責。
8) There are the following statements that are given below, which of them are correct system libraries in Linux operating system?System libraries are a special program.
We can use kernel functionalities using system libraries.
System libraries are user programs.
System libraries used system calls.
Options:
A and B
B and C
A, B, and D
A, B, and C
Correct answer: 3
A, B, and D
Statements A, B, and D are correct about the Linux operating system.
8)下面給出了以下語句,其中哪些是Linux操作系統中正確的系統庫?系統庫是一個特殊程序。
我們可以使用系統庫來使用內核功能。
系統庫是用戶程序。
系統庫使用了系統調用。
選項:
A和B
B和C
A,B和D
A,B和C
 正確答案:3 
 A,B和D 
關于Linux操作系統,語句A,B和D是正確的。
9) Can we modify the Linux operating system source code?Yes
No
Correct answer: 1
Yes
Yes, we can modify Linux operating system source code because Linux is an open-source operating system.
9)我們可以修改Linux操作系統的源代碼嗎?是
沒有
 正確答案:1 
 是 
是的,我們可以修改Linux操作系統的源代碼,因為Linux是開放源代碼的操作系統。
10) What is the file system?The file system is part of the Linux kernel which is used to call boot loader.
A file system is a user program to copy files from one location to another programs.
The file system is part of Linux OS which is used to arrange files and directories.
None of the above
Correct answer: 3
The file system is part of Linux OS which is used to arrange files and directories.
文件系統是Linux內核的一部分,用于調用引導加載程序。
文件系統是一個用戶程序,用于將文件從一個位置復制到另一個程序。
文件系統是Linux OS的一部分,用于安排文件和目錄。
以上都不是
 正確答案:3 
 文件系統是Linux OS的一部分,用于安排文件和目錄。 
Yes
No
Correct answer: 1
Yes
Yes, Linux supports different language keyboards.
11)Linux支持不同語言的鍵盤嗎?是
沒有
 正確答案:1 
 是 
是的,Linux支持不同的語言鍵盤。
12) There are the following options that are given below, which of the following security mechanism are used in the Linux operating system?Authentication
Authorization
Cryptography
All the above
Options:
A and B
B and C
A and C
D
Correct answer: 4
D
認證方式
授權書
密碼學
以上全部
選項:
A和B
B和C
A和C
d
 正確答案:4 
 d 
Yes
No
Correct answer: 1
Yes
Yes, Linux is freely available.
13)Linux是免費提供的嗎?是
沒有
 正確答案:1 
 是 
是的,Linux是免費提供的。
14) Different parts of Linux are developed by different organizations?Yes
No
Correct answer: 1
Yes
Yes, different parts of Linux are developed by different organizations.
14)Linux的不同部分是由不同的組織開發的嗎?是
沒有
 正確答案:1 
 是 
是的,Linux的不同部分是由不同的組織開發的。
15) There are the following statements that are given below, which of them are correct about Linux shell?Linux shell is a part of Linux kernel.
Linux shell provides an environment to execute commands.
Linux shell is used to execute scripts.
Linux shell is used to operate GPIO pins in the kernel.
Options:
A and B
B and C
A, B, and C
A, B, C, and D
Correct answer: 2
B and C
Statements B and C are correct about Linux shells.
15)下面給出了以下語句,其中哪些對于Linux Shell是正確的?Linux Shell是Linux內核的一部分。
Linux Shell提供了執行命令的環境。
Linux Shell用于執行腳本。
Linux Shell用于操作內核中的GPIO引腳。
選項:
A和B
B和C
A,B和C
A,B,C和D
 正確答案:2 
 B和C 
語句B和C關于Linux Shell是正確的。
16) Which of the following are correct types of shells used in the Linux operating system?Bourne shell
Korn shell
Bourne Again shell
POSIX shell
Options:
A and B
B and C
A, B, and C
A, B, C, and D
Correct answer: 4
A, B, C, and D
All given options are the correct types of Linux shells.
16)以下哪些是Linux操作系統中使用的正確類型的Shell?伯恩殼
冠殼
伯恩再次殼
POSIX外殼
選項:
A和B
B和C
A,B和C
A,B,C和D
 正確答案:4 
 A,B,C和D 
所有給定的選項都是正確的Linux Shell類型。
17) Can we write shell scripts to execute multiple commands in the Linux operating system?Yes
No
Correct answer: 1
Yes
Yes, we can write a shell script to execute multiple commands in the Linux operating system.
17)我們可以編寫shell腳本來在Linux操作系統中執行多個命令嗎?是
沒有
 正確答案:1 
 是 
是的,我們可以編寫一個Shell腳本來在Linux操作系統中執行多個命令。
18) Is Linux operating system can run on different kinds of hardware architectures?Yes
No
Correct answer: 1
Yes
Yes, the Linux operating system can run on different kinds of hardware architectures.
18)Linux操作系統可以在不同種類的硬件體系結構上運行嗎?是
沒有
 正確答案:1 
 是 
是的,Linux操作系統可以在不同種類的硬件體系結構上運行。
19) There are the following options that are given below, which of them are correct Linux distributions?Red Hat
Ubuntu
Arch Linux
Fedora
Options:
A and B
A and D
B and D
A, B, C, and D
Correct answer: 4
A, B, C, and D
All given options are correct Linux distributions.
19)下面提供了以下選項,其中哪些是正確的Linux發行版?紅帽
的Ubuntu
Arch Linux
軟呢帽
選項:
A和B
A和D
B和D
A,B,C和D
 正確答案:4 
 A,B,C和D 
所有給定的選項都是正確的Linux發行版。
20) There are the following options that are given below, which is not a correct Linux distribution?CentOS
Linux mint
SunOS
OpenSUSE
Correct answer: 3
SunOS
The SunOS is not a Linux distribution.
20)下面給出了以下選項,這不是正確的Linux發行版?CentOS的
Linux Mint
太陽操作系統
OpenSUSE
 正確答案:3 
 太陽操作系統 
SunOS不是Linux發行版。
21) Linux distributions are also known as Linux flavors?Yes
No
Correct answer: 1
Yes
Yes, Linux distributions are also known as Linux flavors.
21)Linux發行版也稱為Linux版本嗎?是
沒有
 正確答案:1 
 是 
是的,Linux發行版也稱為Linux風格。
22) What is the full form of GPL in Linux licensing?Global Public License
General Private License
General Public License
Global Private License
Correct answer: 3
General Public License
GPL stands for General Public License.
22)Linux許可中GPL的完整形式是什么?全球公共許可證
通用私人執照
通用公共許可證
全球私人執照
 正確答案:3 
 通用公共許可證 
GPL代表通用公共許可證。
23) A Linux OS cannot be used in embedded devices?Yes
No
Correct answer: 2
No
Linux OS can be used in embedded devices.
23)嵌入式設備不能使用Linux OS嗎?是
沒有
 正確答案:2 
 沒有 
Linux OS可以在嵌入式設備中使用。
24) UNIX is the latest version of Linux?Yes
No
Correct answer: 2
No
No, UNIX is not the latest version of Linux, it is a different operating system.
24)UNIX是Linux的最新版本嗎?是
沒有
 正確答案:2 
 沒有 
不,UNIX不是Linux的最新版本,它是一個不同的操作系統。
25) The Linux Kernel is used to?Manage hardware components
Execute user programs
Save database files
All of the above
Correct answer: 1
Manage hardware components
The Linux kernel is used to manage hardware components.
25)Linux內核是用來做什么的?管理硬件組件
執行用戶程序
保存數據庫文件
上述所有的
 正確答案:1 
 管理硬件組件 
Linux內核用于管理硬件組件。
翻譯自: https://www.includehelp.com/linux/basics-aptitude-questions-and-answers.aspx
linux 運維基礎問題
總結
以上是生活随笔為你收集整理的linux 运维基础问题_Linux基础能力问题和解答的全部內容,希望文章能夠幫你解決所遇到的問題。
 
                            
                        - 上一篇: python 温度转换程序_Python
- 下一篇: 《蜀四贤咏》第二十四句是什么
